Vilde Frang spiller Beethoven

Onsdag 9. september 2020 kl. 19:30
Torsdag 10. september kl. 13.00
Torsdag 10. september kl. 19.30 Livestream

Den internasjonale fiolinstjerne Vilde Frang er endelig tilbake i Bergen for å spille Beethovens fiolinkonsert, en av musikkhistoriens mest kjente og kjære verk.

Vilde Frang har hatt en eventyrlig utvikling som fiolinist siden hun for første gang var solist med Bergen Filharmoniske Orkester i Henryk Wienawskis Polonaise Brilliante på De Unges Konsert i 1998. Hun har nå en stor internasjonal karriere, og det er en glede å få henne tilbake som solist i Beethovens fiolinkonsert, en av de aller største på repertoaret.

Korverket Lux Aeterna ble komponert av den ungarsk-østerrikske komponisten György Ligeti (1923-2006) i 1966 og er både mystisk, urovekkende og fredfull vakker. Filmregissøren Stanley Kubrick brukte musikken i sin filmklassiker fra 1968, 2001: A Space Odyssey. Teksten er hentet fra den romersk-katolske rekviemmessen.

En melankolsk klarinett akkompagnert av paukerumling innleder Jean Sibelius’ første symfoni, som ble en umiddelbar suksess. Etter premieren i Helsinki i 1900 ble verket umiddelbart framført i Stockholm, København, Berlin og Paris.

Edward Gardner / Dirigent
Vilde Frang / fiolin
Edvard Grieg Kor
Bergen Filharmoniske Orkester

PROGRAM KVELDSKONSERTER

Ludwig van Beethoven – Fiolinkonsert (42 min)
pause (20 min)
György Ligeti – Lux Aeterna, for kor a cappella (10 min)
Jean Sibelius – Symfoni nr. 1 (40 min)

PROGRAM MATINEKONSERT

György Ligeti – Edward Gardner / Dirigent
Vilde Frang / fiolin
Edvard Grieg Kor
Bergen Filharmoniske OrkesterLux Aeterna, for kor a cappella (10 min)
Ludwig van Beethoven – Fiolinkonsert (42 min)
Konserten varer ca en time. Det er ingen pause.