Rakhmaninovs tredje pianokonsert

Torsdag 11. april kl. 19.30
Fredag 12. april kl. 19.30

Rakhmaninovs romantiske og fengslende tredje pianokonsert og Stravinskys mektige sakrale verk for kor og orkester, og a capella salmesang gir en god inngang til påsken.

Rakhmaninovs mesterstykke er kanskje det mest krevende å spille av alle romantiske pianokonserter. Den er også helt fra ansatsen en av de mest fengslende, med sitt vakre tema som begynner hos solisten og så tas over og utvikles av orkesteret. Solisten i Rakhmaninovs pianokonsert er Lise de la Salle som på kort tid har etablert seg som en av dagens mest spennende unge pianister.

Selv om Stravinsky var oppdratt innenfor den russisk-ortodokse tro, tok det lang tid før han skrev religiøs musikk. Først i 1930, kanskje influert av skyldfølelse for sine egne gjerninger, komponerte han Salmesymfonien, et mektig og sakralt verk for kor og orkester.

Edvard Grieg Kor sammen med Royal Northern College of Music Chamber Choir innleder konserten med en russisk påskehymne som trolig både Stravinsky og Rakhmaninov kjente, og som kanskje inspirerte Rakhmaninov til hovedtemaet i hans tredje pianokonsert.

«Alexander Gavrylyuk is, easily, the most compelling pianist of his generation», Limelight

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.

Thierry Fischer, conductor
Lise de la Salle, piano
Bergen Philharmonic Chorus
Edvard Grieg Kor
Royal Northern College of Music Chamber Choir
Håkon Matti Skrede, chorus master
Bergen Philharmonic Orchestra
Russian Orthodox Easter Hymn: Grob tvoi, Spase
Sergei Rachmaninov: Piano Concerto No. 3
Igor Stravinsky: Symphony of Psalms