UTSATT: Opera på biblioteket – Eva B. Landro

Grunnet nasjonale restriksjoner i forbindelse med koronaviruset er konserten som skulle ha gått av stabelen 23. januar på Bergen Offentlige Bibliotek utsatt. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart som mulig.

Bli kjent med den mangfoldige sangeren Eva B. Landro, som har flyttet hit til Bergen som det nyeste medlemmet i Edvard Grieg Kor. Hun byr på sine personlige favoritter sammen med pianisten Ellena Hale – og tre gjesteartister.

KLIKK HER FOR Å RESERVERE PLASS / GRATIS BILLETTER / BEGRENSET ANTALL

Mezzosopranen Eva B. Landro er oppvokst på Sørlandet, i Oslo og i Nairobi. Nå er Bergen blitt det nye hjemstedet hennes, etter at hun i fjor ble fast ansatt som 1. alt i det profesjonelle vokalensemblet Edvard Grieg Kor.

Nå i januar er Eva først ut i vårens serie med Opera på biblioteket, og hun har valgt ut noen av sine musikalske favoritter, som også viser frem den store spennvidden hun har som sanger: Vi får reise helt til operaens vugge i Italia med sanger av Monteverdi, vi møter også Eva bl.a. som den synske Haugtussa i Griegs og Garborgs velkjente verk, før hun slår om til sjeldne samtidstoner i kabaret-stil av amerikaneren William Bolcolm. Pluss andre overraskelser!

Eva har også invitert tre sangere som gjester underveis i konserten, i to ulike innslag. To av dem er hennes egne kollegaer fra Edvard Grieg Kor, Tyler David Ray (tenor) og David Hansford (bass), mens den tredje er den bergenske tenoren Stian Økland.

Klikk her for å reservere plass (gratis billetter). Vi håper å kunne legge ut flere billetter i salg etter hvert.

Merk at konserten denne gangen finner sted i Musikkavdelingen i 2. etasje, og ikke i kafeen Amalies Hage. Med forbehold om endring av tid og sted pga korona-situasjonen.

Generelt om denne serien
Dette er den tredje våren Bergen Nasjonale Opera arrangerer serien Opera på biblioteket – i samarbeid med Bergen Offentlige Bibliotek. Her kan både etablerte sangere utfolde seg, og unge talent løftes frem. BNO ønsker også at disse konsertene skal være en uhøytidelig døråpner for dem som ikke kjenner opera så godt fra før. Dermed blir det også gitt rom for andre musikalske sjangere, som for eksempel romanser og musikalnummer. Konsertene er gratis, men antall plasser er begrenset.

PROGRAM

Edvard Grieg (1843 – 1907)
Fra Haugtussa, op. 67:
I blåbærli
Elsk
Ved Gjætlebekken

Tekst: Arne Garborg (1851 – 1924)

Fra Lyriske stykker, op. 68:
Bådnlåt

Claudio Monteverdi (1657 – 1643)
Fra Madrigali guerrieri e amorosi:
Lamento della Ninfa

Henry Purcell (1659 – 1695)
Fra Dido and Aeneas:
When I am laid in earth

Claudio Monteverdi
Fra Madrigali guerrieri e amorosi:
Dell’usate mie corde al suon potrai

Samuel Barber (1910 – 1981)
Fra Hermit Songs, Op. 29:
The Monk and His Cat
The Heavenly Banquet
Promiscuity

William Bolcom (f. 1938)
Fra Cabaret Songs, Vol. 1:
George
Amor

MEDVIRKENDE
Eva B. Landro, mezzosopran
Tyler David Ray, tenor
Stian Økland, tenor
David Hansford, bass
Ellena Hale, piano

ADRESSE
Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 6, Bergen