Messias

Kjøp billetter her

Händels store verk levendegjort av videokunstner Netia Jones, Barokksolistene og dirigent Bjarte Eike.

Messias av Georg Friedrich Händel ble først fremført i Dublin våren 1742. Etter en heller beskjeden mottakelse i London, ble verket etter hvert ansett som komponistens triumf og er nå et av verdens mest spilte og høyest verdsatte korverk.

Verket var en av Händels egne favoritter, og han dirigerte det selv flere ganger, gjerne i en utgave tilpasset anledningen. Nå har Händel-ekspertene Malcolm Bruno og Caroline Ritchie satt sammen en komplett versjon av den første publiserte utgaven av Messias, som vil få sin premiere under Festspillene. Her blir Messias presentert slik verket først ble satt opp, med alle de utvidede, virtuose ariene som kjennetegnet operafølelsen på Londons scener midt på 1700-tallet.

Festspillene i Bergen og Bergen Nasjonale Opera presenterer premieren, iscenesatt av regissør, designer og videokunstner Netia Jones, kjent for sine nyskapende oppsetninger av klassiske verk.

Fire fremragende solister, tidligmusikkensemblet Barokksolistene og vokalensemblene Edvard Grieg Kor og Cathedra ledes av Bjarte Eike. Kormester er Michael McCarthy, som har bearbeidet korpartiene i Messias og jobbet med en rekke storfilmer, deriblant Ringenes herre-trilogien.