Juleoratoriet – AVLYST

Grieghallen Edvard Griegs plass 1, 5015 Bergen Fredag 17. desember 2021, 19:30

Fredag, 17. desember, 19.30, Grieghallen.

Bachs Juleoratorium flyttes fra Domkirken, Skjold kirke og Åsane kulturhus til Grieghallen fredag 17. desember kl. 19.30. Alle som har billett vil bli kontaktet på mandag 13. desember.

Bachs jublende feiring av julen med orkester, kor og strålende solister. Bachs livsbejaende Juleoratorium er for mange en kjær del av juletradisjonen. Oratoriet består av seks kantater som ble komponert til julefeiringen i Leipzig i 1734.

Dengang ble kantatene framført over seks helligdager, mens vi på våre konserter får høre de tre første. Verket innledes med en festlig sats for kor og orkester, med trompeter og pauker i sentrale roller i feiringen av Jesu fødsel. Andre kantate, som er viet møtet mellom himmel og jord, innledes med en pastorale. I tredje kantate skynder hyrdene seg til Betlehem, og Bach presenterer igjen festinstrumentene trompet og pauker.

Solistkvartetten er av høyeste klasse; den sveitsiske tenoren Fabio Trümpy som den fortellende evangelisten, sopranen Beate Mordal, som vi kjenner fra tidligere konserter og operaopptredener, Marianne Beate Kielland, vår ledende mezzosopran i dette repertoaret, og den tyske barytonen Sebastian Noack.

Jan Willem de Vriend, ekspert på historisk framføringspraksis og en populær dirigent både hos publikum og musikere, dirigerer.

Program
Johann Sebastian Bach: Juleoratorium, deler 1-3

Beate Mordal, sopran
Marianne Beate Kielland, mezzosopran
Fabio Trümpy, tenor
Sebastian Noack, baryton
Edvard Grieg Kor
Edvard Grieg Ungdomskor
Håkon Matti Skrede, kormester
Bergen Filharmoniske Orkester

AVLYST /Torsdag 16. desember kl. 19.30 i Åsane kulturhus
AVLYST /Fredag 17. desember kl. 19.30 i Skjold kirke
AVLYST / Mandag 20. desember kl. 19.30 i Førdehuset
AVLYST /Onsdag 22. desember kl. 19.30 i Bergen domkirke