I Capuleti e i Montecchi

Edvard Grieg Kor deltar i Bergen Nasjonale Operas oppsetning av Bellinis mesterverk, spunnet rundt myten om Romeo og Julie.

KJÆRLIGHETSOPERA

Dette er kjærlighetshistorien om Romeo, leder av Montecchiene, og Julie, datteren til leder av Capuletiene, og om konflikten mellom de to rivaliserende grupperingene.
Julie simulerer død i håp om å unnslippe med sin elsker fra denne verdenen av intriger, konflikt og rivalisering, men Romeo selv blir lurt og dreper seg selv. Når hun våkner opp, bestemmer hun seg for å bli med ham i døden.

Bellini utformet sin «Romeo og Julie»-opera uten å bruke Shakespeares skuespill, men gikk direkte til de opprinnelige italienske kildene. Operaens persongalleri presenterer ikke «to familier med lik anseelse», men stridende politiske fraksjoner. Familienes personlige dilemmaer er imidlertid uendret fordi verkets dramatiske sentrum også her handler om de to unges kjærlighet som blir umuliggjort av konflikten partene imellom.

BEL CANTO PÅ SITT YPPERSTE

Musikken i dette verket er fantastisk vakker – store velformede vokalbuer som demonstrerer «bel canto» på sitt ypperste. Her finnes gripende arier og ensembler med fyldige kor og raffinert, lyrisk orkestrering.

NORSK PREMIERE – I BERGEN

Med slående og kontrastfulle grep iscenesetter regissør Nicola Raab og designer Ashley Martin-David tidenes mest kjente tragedie der kjærlighetshistorien står i sentrum.