Avlyst: Beethoven 250 – Kristus på Oljeberget

Konserten er avlyst.

«Hun har gnistrende utstråling og topptoner i verdensklasse», sier Leif Ove Andsnes om Caroline Wettergreen som vi møter som engelen i Beethovens sjeldent framførte oratorium. Konserten innledes med Mozarts grandiose Paris-symfoni og Fabio Biondi er solist i en av Haydns få gjenlevende fiolinkonserter.

Mozart var 22 år gammel da han sammen med sin syke mor besøkte Paris i 1778 for å åpne konsertserien Concert Spirituel med sin nye symfoni som med sin grandiose åpning og store besetning imponerte det franske publikum.

Fabio Biondi er solist i Haydns fiolinkonsert nr. 4, en av komponistens tre overlevende fiolinkonserter. Den ble trolig skrevet for konsertmester Luigi Tomasini i Esterhazy-orkesteret, hvor Haydn var dirigent. Kveldens fiolinsolist og dirigent er også italiener.

Kristus på Oljeberget er Beethovens sjeldent framførte og eneste oratorium, er knyttet til påsken og handler om Jesu’ smerte og indre kaos i den siste tiden før korsfestelsen. I tillegg til Jesus er de andre solistene Serafen (engelen), som Guds budbringer, og apostelen Peter. Koret har flere roller, som soldater, disipler og engler.