All Saints – Edvard Grieg Kor – Bergen kirkeautunnale IKON

Mariakirken Dreggsallmenningen 15, 5003 Bergen Søndag 26. september 2021, 15:00

Søndag, 26. september, kl.15:00, Mariakirken.

Sankta Cecilia, musikkens helgen, er ofte avbildet ved et pipeorgel eller med en bratsj. Disse ikoniske maleriene har gitt inspirasjon for mange poeter og komponister, blant dem W.H. Auden og Benjamin Britten i hans korklassiker «Hymn to St Cecilia».
Det fins også andre musikalske helgener med bemerkelsesverdige historier. Fire av dem beskrives i bestillingsverk av poet Adrian Salmon og komponistene David Hansford, Tyrone Landau og Marianne Reidarsdatter. To av dem omhandler helgener fra middelalderen – erkebiskopen av Canterbury, St Dunstan, og Hildegard von Bingen, benediktinernonne, forfatter og komponist. I tillegg møter vi to moderne helgener; den mandolinspillende meksikanske jesuittpresten Miguel Pro, kjent for sine vitser, og gitaristen Maria Orsola Bussone, som døde i en tragisk ulykke bare femten år gammel.
Programmet i tre deler består av musikk for Allehelgensdag, de fire urfremføringene, og musikk som feirer de kvinnelige helgenene vi finner i altertavlen i Mariakirken.

Edvard Grieg Vokalensemble
Paul Robinson – musikalsk leder

Edvard Grieg Vokalensemble er grunnlagt og basert i Bergen, som residens a cappella ensemble ved Edvard Griegs hjem, Troldhaugen. Ensemblets repertoar spenner på tvers av genrene, og sangerne er ofte å høre sammen med Bergen Filharmoniske orkester og som kjerne i koret ved Bergen Nasjonale Operas oppsettinger. Vokalensemblet har siden starten hatt regelmessige opptredener under Festspillene i Bergen og Bergen kirkeautunnale.