Edvard Grieg Kor talentprogram hyller helsearbeidere over hele verden

Publisert 4. mai 2020, oppdatert 16. juni 2020.
Skrevet av admin

Edvard Grieg Kor Barn&Unges talentprogram med en gripende hyllest til
helsearbeidere i frontlinjen mot Covid-19. Musikkvideoen er spilt inn i Grieghallen og på Haukeland Universitetssykehus.

Filmen er et samarbeidsprosjekt mellom Edvard Grieg Kor Barn&Unge (EGK Barn& Unge), Helse Bergen og Universitetet i Bergen, og er produsert av Melanie Burford / Silvereye Pictures.

Vil takke helsepersonell
Med denne videoen ønsker Edvard Grieg Kor Barn&Unge å takke alle de som setter sine liv på vent, og egen helse i fare, for å hjelpe andre. «Den emosjonelle belastningen disse helsearbeiderne står i, er vanskelig å forestille seg. Vi ønsker å vise at vi ser dem og er takknemlige for det de gjør!», sier initiativtaker, Reidunn Jetne Edelmann. Hun er mamma til Julius Edelmann, en av guttene i filmen, og er i tillegg selv lege og forsker.

Helsepersonell fra Haukeland bidrar
Seks barn i alderen 11-15 år, fra EGK Barn&Unges talentprogram, har spilt inn «The Lord is my Sheperd» av Howard Goodall (Faber Music). Innspillingen er gjort i beste corona-ånd i en tom Grieghall, der barna står med to meters avstand til hverandre. Dette er den første opptreden de seks barna gjør sammen noen sinne, da talentprogrammet startet opp rett før Norge gikk i «lockdown». All øving har foregått over Zoom, noe som krever ekstra mye av alle involverte.

Helsepersonell fra Haukeland og forskere fra UiB bidrar
Gjennom sterke bilder fra Katrine Sunde og video ved Melanie Burford, hedres leger, sykepleiere, portører, forskere, renholdspersonell, ambulansesjåfører og andre i frontlinjen av epidemien. Influensasenteret, ledet av Dr. Rebecca Cox er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Haukeland Universitetssykehus og Helsedepartementet, som i disse dager driver storstilt forskning på Covid-19, og har bidratt generøst til filmen.

Edvard Grieg Kor talentprogram
EGK talentprogram er et satsingsprosjekt for organisasjonen Edvard Grieg Kor Barn&Unge, som ellers driver seks barne- og ungdomskor i Bergen: Edvard Grieg ungdomskor, Edvard Grieg jentekor og Edvard Grieg guttekor, samt tre aspirarantkor. Programmets kunstneriske leder er Håkon Matti Skrede, og ved hans hjelp løftes den aktuelle filmen fram av nydelige klokkeklare barnestemmer som er med å gi dette prosjektet et solid kunstnerisk fundament.

Koret:
Håkon Matti Skrede / dirigent og kunstnerisk leder
Julius Jetne Edelmann / sopran
Benjamin Winter /sopran
Olav Sandvik / sopran
Samuel Winter / bass
Hedda Øvstegård / alt
Daria Bacvinka / alt
Ellena Hale / piano

Produksjon:
Howard Goodall / Komponist
Melanie Burford / Film, redigering, produksjon, Silvereye Pictures
Tord Brudevold / Lyd
Katrine Sunde / Fotograf, Haukeland Universitetssykehus