Sounds and sorcery: Celebrating Disney’s Fantasia

Publisert 20. april 2018, oppdatert 5. november 2018.
Skrevet av admin

Edvard Grieg Kor har i samarbeid med Stephen Higgins spilt inn deler av musikken til en gjentolkning av Disney-klassikeren Fantasia, som skal inngå i en installasjon som skal settes opp i de gamle jernbanetunnelene under Waterloo Station i London, nå kjent som The Vaults.

Produksjonen heter Sounds and Sorcery og kan sees fra 3. juli til 30. september. Publikum beveger seg gjennom sju ulike installasjoner i sju tunneler, som er lyssatt og designet etter musikken i Fantasia. Ved hjelp av moderne teknologi kan man gjennom hodetelefonene høre ulike deler av musikken utifra hvor man befinner seg.

Edvard Grieg Kors bidrag er «Ave Maria» av Schubert, som vil være en del av den siste installasjonen publikum kommer til. I en magisk skog kommer lyden av hver stemme ut fra hvert sitt tre. Lydopptaket ble gjort i Rekstensamlingene i Bergen.