Prøvesang Edvard Grieg Ungdomskor

Publisert 6. april 2018, oppdatert 16. april 2018.
Skrevet av admin

Edvard Grieg Ungdomskor inviterer unge sangere i alderen 16-24 fra hele landet til prøvesang!

Meld deg på her!

Edvard Grieg Ungdomskor (EGU) er et prosjektbasert, nasjonalt ungdomskor med sangere i alderen 16-26 år. Koret ble opprettet i 2013 og har sin base i Bergen. EGU har som ambisjon å holde et høyt faglig nivå innen klassisk musikk, hvor det likevel er rom for at de enkelte sangerne skal kunne utvikle seg underveis, og flere av medlemmene studerer sang i både inn- og utland.

Hovedvekten av korets aktivitet består i et sommerakademi der sangerne tilbringer en uke sammen og øver inn repertoar og sangteknikk, med veiledning fra våre mentorer fra det profesjonelle ensemblet Edvard Grieg Kor (EGK). Utover dette gjøres også en årlig julekonsert i samarbeid med EGK og de tilknyttede barnekorene, samt 1-2 andre konserter i løpet av året, ofte i samarbeid med store profesjonelle aktører som Bergen Filharmoniske Orkester.

EGU har også operert innen andre sjangre, som da koret i 2014 opptrådte med The Rolling Stones på Telenor Arena under turnéen «14 On Fire». I 2018 står blant annet NRKs langsom-TV-satsing «Grieg minutt for minutt» på programmet, samt skrekkfilm-musikk med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen til høsten.

Høres dette ut som et kor for deg? Dersom du er ung, glad i å synge, har grunnleggende sangferdigheter og har lyst på en utfordring, meld deg på i dag! Til prøvesang må du forberede en selvvalgt klassisk/musikal-/folketone-sang, og det vil også bli gjennomført enkle sangøvelser.

Prøvesang vil finne sted på ettermiddag/kveld 12. april i Bergen, 13. april i Førde og 20. april i Trondheim.

Vi håper å høre fra deg!

Meld deg på her!

Les mer om Edvard Grieg Ungdomskor