Edvard Grieg Ungdomskor

Edvard Grieg Ungdomskor (EGU) er et prosjektbasert, regionalt ungdomskor med sangere i alderen 16-26 år. Koret ble opprettet i 2013 og har sin base i Bergen. EGUs ambisjon er å holde et svært høyt faglig nivå innen klassisk korsang, og flere av medlemmene studerer sang i både inn- og utland. Tyngdepunktet for korets aktivitet er sommerakademiet som finner sted i begynnelsen av august, der sangerne tilbringer en uke sammen med Edvard Grieg Kor og øver korepertoar og sangteknikk.

Edvard Grieg Ungdomskor

Det unike med EGU er nettopp samarbeidet med mentor-koret Edvard Grieg Kor, som består av åtte profesjonelle sangere. Disse sangerne veileder ungdommene gjennom sommerakademiet, og synger sammen med dem på den avsluttende konserten i Oseana Kulturhus. Akademiet gir mulighet for ungdomskorets medlemmer til å utvikle seg musikalsk i samråd med profesjonelle musikere, og i uformelle omgivelser få muligheten til å stille musikkrelaterte spørsmål og høste kunnskap av dette. EGU er således en spydspiss for utvikling av korkompetanse, først og fremst av unge sangere, men ønsker også å virke som pådriver for å skape et miljø for unge dirigenter, komponister, akkompagnatører m.m.

Koret deltar også på den årlige julekonserten «Klassiske Juletoner» i samarbeid med hele Edvard Grieg Kor-organisasjonen. Annen virksomhet består av 1-2 konserter i samarbeid med Bergens store profesjonelle aktører som Bergen Filharmoniske Orkester eller Bergen Nasjonale Opera. Koret medvirket i Bergen Nasjonale Operas produksjon av Madama Butterfly i 2016, hvor sangerne fikk en både sceneerfaring og innblikk i operakor-sang. EGU har også operert innen andre sjangre, som da koret i 2014 fremførte «You can’t always get what you want» med The Rolling Stones på Telenor Arena under turnéen «14 On Fire».

Meld deg på til prøvesang

Høres dette ut som et kor for deg? Dersom du er ung, glad i å synge, har grunnleggende sangferdigheter og har lyst på en utfordring, meld deg på til prøvesang! Til prøvesang må du forberede en selvvalgt klassisk/musikal-/folketone samt en tildelt korsats, og det vil bli gjennomført enkle sangøvelser.

Bli medlem du også!

Påmeldingsskjema