Ørjan Hartveit

Ørjan Hartveit - Bass 1

Ørjan Hartveit er utdannet ved Trinity College of Music i London,  hvor han ble uteksaminert med First Class Honors i 2005. Han har siden opptrådt med ensembler som BIT20, Drottningholms Barockensemble, Ensemble Orchestra de Praga, Ensemble du Monde, Kristiansand Symfoniorkester og Ringerike Symfoniorkester og innspilt verker av Geirr Tveitt (KinnePiano) og Ralph Vaughan Williams (Albion Records). For sistnevnte utgivelse ble han mellom annet omtalt i International Record Review som «definitely a name to look out for».

Ørjans repertoar strekker seg fra tidlig barokk og frem til vår egen tid, inklusive urfremføringer av Tore Vagn Lid og Glenn Erik Hauglands Judasevangeliet på Den Norske Opera & Ballett (Oslo), Hampson Sislers Music In The Soul med Ensemble du Monde i Merkin Hall (New York), og Henrik Ødegaards Heilagbrotet (Eidfjord), samt oppføringer av tidligere upubliserte kantater av den tyske barokkomponisten Christoph Graupner med Kammerorkestret Originalerne i København.

Blant sceniske opptredener kan nevnes Aeneas (Dido and Aeneas) for New Essex Choral Society (London), Il Conte (Le nozze di Figaro) for St John’s Opera Company (Maidenhead), Lakai /Haushofmeister (Ariadne auf Naxos) med Ensemble du Monde (New York), Raguel’s Men (Jonathan Dove: Tobias and the Angel) for English Touring Opera (UK), Dr. Hasselbacher i Malcolm Williamsons Our Man In Havana ved Greenwich Theatre (London) og Olav den Hellige (Spelet om St. Sunniva) på Hardanger Musikkfest (Lofthus).

Som ensemblesanger har Ørjan medvirket i prosjekter med mellom andre Det Norske Solistkor, Kristiansand Solistensemble og TSO Vokalensemble, samt Musica Ficta, Mogens Dahls Kammerkor og  Christian IV’s Vokalensemble i Danmark, Geoffrey Mitchell Choir i England og National Chamber Choir of Ireland.

Ørjan Hartveit ble tildelt Cyril Cork-prisen i 2003 for ‘outstanding performance’, Trinity College of Music Trust Silver Medal i 2005 og Hardangerfondet i 2007.