Om EGK

Edvard Grieg Kor ble stiftet i 2002 under navnet KorVest, et  prosjektbasert profesjonelt vokalensemble med base i Bergen. Koret har siden starten vært en viktig samarbeidspartner både for Bergen Nasjonale opera og Bergen Filharmoniske orkester, i tillegg til regelmessige opptredener under de årlige Festspillene i Bergen.

I 2012 ble koret det første norske vokalensemble som ansatte sangere i faste stillinger, og i 2013 ble koret relansert under navnet Edvard Grieg Kor samtidig som de ingikk samarbeid med Troldhaugen, Edvard Griegs hjem. Alle sangerne har sangutdanning og opptrer jevnlig som solister, flere av dem på internasjonalt nivå.

Som a-capella ensemble har Edvard Grieg Kor samarbeidet med en rekke profilerte dirigenter, blant dem Simon Halsey og nylig med Jeffrey Douma ved Yale-universitetet. Repertoaret spenner fra Monteverdi og Victoria til Frank Martin og Charles Ives. Flere verk har blitt komponert og arrangert for koret, blant annet et 8-stemt arrangement av Griegs Holberg Suite. I symfonisk sammenheng har koret fremført og spilt inn under ledelse av noen av verdens beste dirigenter, deriblant Sir Simon Rattle, Masaaki Suzuki, Edward Gardner OBE og Sir Andrew Davis. Nylig var flere av sangerne solister i Beethovens Korfantasi sammen med pianisten Leif Ove Andsnes.

Det meste av Edvard Grieg Kors aktivitet er basert i Bergensområdet, men turnevirksomhet har bragt dem til Oslo, Berlin, Edinburgh og nordvest-landet. I mai 2014 sang Edvard Grieg Kor og Edvard Grieg ungdomskor for over 26.000 mennesker sammen med The Rolling Stones på deres «On Fire» turne på Telenor Arena i Oslo. Koret representerte Hordaland Fylkeskommune ved tenningen av julegranen i Edinburgh i desember 2014, der de sang for 30.000.

En av Edvard Grieg Kors største prioriteringer er å bidra til felles utvikling av kormiljøet i Hordaland og skape prosjekter for og med barn og unge. Gjennom turneen «Magiske Songar» blir tusener av skolebarn kjent med a-cappella sang, og «Møt koret»-prosjektet gir amatørkor rundt om i Hordaland sjansen til å veiledes av, og synge med profesjonelle sangere. Denne prioriteringen setter Edvard Grieg Kor i en særstilling blant profesjonelle ensembler i Norge og på verdensbasis.