Om EGK

Det norske vokalensemblet Edvard Grieg kor er residensensemble ved Edvard Griegs hjem, Troldhaugen. Korets repertoar spenner på tvers av sjangerne, og sangerne er ofte å høre sammen med Bergen Filharmoniske orkester og som kjerne i koret ved Bergen Nasjonale operas oppsettinger.

Gjennom opptredener både i Norge og i utlandet, har koret oppnådd status som et ledende åttestemt a cappella ensemble, og en hel rekke verk og arrangementer er tilegnet dem, bla av kjente komponister som Jonathan Rathbone og David Lang.

Utdanningsprogram

Gjennom sitt utdanningsprogram for skoler og barnehager, og sitt innovative «Møt Koret»-program for amatørsangere, er Edvard Grieg Kor dedikert til oppmuntring av a cappella sang på høyeste nivå. Korets åtte sangere er dessuten mentorer for Edvard Grieg Ungdomskor (EGU), stiftet i 2013. EGU er åpent for sangere mellom 16-26 år og spesialiserer seg på klassisk a cappella sang. De opptrer jevnlig med Bergen Nasjonale opera og Bergen Filharmoniske orkester og har til og med stått på scenen sammen med The Rolling Stones.

Daglig lederSimon Kirkbride
Kunstnerisk leder (a cappella)Paul Robinson
Kunstnerisk leder (EGU og barnekor)Håkon Matti Skrede
HuskomponistTyrone Landau
Prosjektleder og administrator (barnekor)Irene Winter
RegnskapsførerMona Igland