Med Beethoven ut i naturen

Lørdag 17. oktober kl. 18.00

Edvard Grieg Kor har latt seg inspirere av naturen når de har komponert kveldens konsertprogram, som også er en reise gjennom korverk fra flere land i tidsspennet 1814 til 2011.

Konserten innledes med Beethovens landlige og festlige kantate fra 1814. Den ble skrevet for å feire navnedagen til en venn – «La oss alle synge en skål for Giovanni», heter det i sangteksten.

I tillegg til sanger av Beethoven og Clara Schumann, får vi høre to sanger av Edward Elgar. Hans korverk regnes som juveler i den britiske kortradisjon.

Kveldens norske bidrag, både tekst og musikk, er «The Wind Blows» av Alfred Jansen som ble skrevet for Det Norske Solistkor og urframført av dem i 2017.

Latvia har en rik kortradisjon, og Ēriks Ešenvalds verk «Stars» for kor og glass er et skinnende eksempel på hvordan tradisjonen utvikles og lever i dag.

Konserten avrundes, og vi går mot kveld, med Richard Strauss’ tonesetting av Friedrich Schillers dikt Der Abend, hvor betydningen av den milde kvelden understrekes – den er for at elskere, menneskelige og hellige, kan møtes og hvile.