Carmen-filmen

PREMIERE NRK 2 HOVEDSCENEN
SØNDAG 4. OKTOBER
KL. 20:45

Se trailer her

Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men hva skjedde etter siste akt? Filmen om Carmen er et spennende mordmysterie satt til vår tid, med alle de vakre ariene.

Carmen regnes som tidenes fristerinne, og de aller fleste kan synge noen strofer fra «Toreador-arien» eller «Habanera» fra den berømte operaen. Men hva skjedde etter siste akt – etter det brutale sjalusidrapet?

HANDLINGEN
Filmen om Carmen er et mordmysterie satt til vår tid, hvor hovedpersonen er en verdenskjent sanger, skuespiller og influenser. Etter en legendarisk konsert i Oslo for fem år siden blir hun forfulgt og brutalt knivdrept. Den hovedmistenkte, en stor fan av stjernen, har gått under jorden. Mina, en dyktig gravejournalist, bestemmer seg for å dykke ned i mysteriet for å finne ut hva som virkelig hendte den natten.

KJENTE OPERASANGERE I ROLLENE
Tre stjernesangere, blant dem en av de mest ettertraktede Carmen i vår tid, har hovedrollene, filmet i korona-isolasjon i Ukraina, Spania og Storbritannia – mens resten av opptakene fant sted i Oslo og Bergen. Mina blir spilt av BNOs Artist-in-residence, sopranen Beate Mordal.

EN FILM BLIR TIL
Da alle forestillinger ble avlyst våren 2020, også vår planlagte CARMEN i Grieghallen, endret Bergen Nasjonale Opera planen raskt. Med et nytt manus, sangere som skulle stått på scenen i Bergen og Bergen Filharmoniske Orkester, lagde den norske filmregissøren Anders Lindstad en 40 minutters film, som NRK nå har kjøpt rettighetene til.

NRK 2 HOVEDSCENEN
SØNDAG 4. OKTOBER
KL. 20:45

Anders Lindstad / Regissør
John Ramster / Manus
Stephen Higgins / Musikalsk arrangør
Eivind Gullberg Jensen / Dirigent
Håkon Matti Skrede / Kormester
Ketevan Kemoklidze / Carmen
Freddie De Tommaso / Joseph Navarro
Andrei Kymach / Eskil Murov
Beate Mordal / Mina Jensen
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor
Bergen Filharmoniske Kor