Edward Gardner blir ny sjefsdirigent for Edvard Grieg Kor

Publisert 13. november 2021, oppdatert 1. februar 2022.
Skrevet av Daniela

Ed Gardner OBE (Benjamin Ealovega Photography benjaminealovega.com)

Det er med glede at Edvard Grieg Korene A/S sammen med Grieg Foundation kan annonsere at Edward Gardner blir ny sjefsdirigent for Edvard Grieg Kor i tre sesonger.

En slik langsiktig kunstnerisk allianse mellom et selvstendig profesjonelt kor og en orkester- og operadirigent på høyeste internasjonale nivå representerer noe helt nytt i norsk musikkliv. Det vil avgjort bidra til et ytterligere kvalitets- og omdømmeløft for EGK, og samtidig styrke den opera-symfoniske utviklingen i Bergen, der Bergen Filharmoniske Orkester sammen med Bergen Nasjonale Opera og Edvard Grieg Kor utgjør de tre stolte pilarer i satsningen.

«Dette er en fantastisk spennende utvikling for Edvard Grieg Kor, og reflekterer det utrettelige engasjementet og kvaliteten i utøvelse fra sangerne de siste årene, og for Bergen som kulturby vil dette innebære ytterligere en fjær i hatten» sier Simon Kirkbride, daglig leder i Edvard Grieg Korene A/S.

Edvard Grieg Kor (EGK) er Vestlandets eneste profesjonelle kor, bestående av de åtte sangerne i Edvard Grieg Vokalensemble, i tillegg til åtte faste gjestesangere. Edvard Grieg Kor har gjennom de siste årene oppnådd anerkjennelse både i Norge og internasjonalt, og opptrer regelmessig i konserter og forestillinger for Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester.

I korona-tiden fremførte EGK flere konserter med 16 sangere, dirigert av Edward Gardner, inkludert Bergen Filharmoniske Orkesters eksepsjonelle fremføring av Vaughan-Williams´ Serenade to Music og Rossini’s Petite Messe Solennelle i Grieghallen, Bergen. Den høye kvaliteten på disse fremføringene ledet direkte til forhandlinger med Edward Gardner, som uttrykte interesse for et tettere samarbeid med EGK.

Edvard Grieg Kor er sentral for musikkutøvelsen i Bergen, og helt siden jeg startet mitt arbeid i denne byen har jeg blitt imponert av kvaliteten, allsidigheten og engasjementet i gruppen. Det er et stort privilegium å ha en sentral rolle med disse fantastiske sangerne, og jeg ser frem til et vidtfavnende samarbeid innen kormusikk!

Edward Gardner

Edward Gardner er sjefsdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og London Philharmonic Orchestra, og har tidligere vært musikksjef både ved English National Opera og Glyndebourne Touring Opera. Han er en av vår tids mest etterspurte dirigenter, med jevnlige engasjement ved store operahus som Metropolitan Opera i New York og ved festivaler som BBC Proms.

Dette er en spennende og unik mulighet vi gleder oss til å være med på. Edward Gardner er en eksepsjonelt dyktig og inspirerende dirigent. Vi er sikre på at denne satsingen ikke bare vil løfte Edvard Grieg Kor til ny høyder. Den vil gi gjenklang og være til glede og inspirasjon for hele musikklivet i Bergen

Styreleder Elna-Kathrine Grieg, Grieg Foundation

Ny konsertserie: Edvard Grieg Kors debutopptreden med den nye sjefsdirigenten finner sted 13. desember i Bergen Domkirke. Gardner vil lede minst 2 konsertproduksjoner hver sesong i perioden 2021-2024, hvor repertoar og program vil bli utarbeidet av Gardner i samarbeid med EGKs kunstneriske ledelse. Enkelte av konsertene kan bli innlemmet i Musikkselskapet Harmoniens konsertsesong, og dermed nå et meget stort publikum.

Grieg Foundation: Denne nye kunstneriske begivenheten har blitt muliggjort ved generøs støtte fra Grieg Foundation på 1,5 millioner kroner over de neste 3 sesonger. Grieg Foundation, i partnerskap med Edvard Grieg Kor, vil løfte frem korfremførelser av ypperste kvalitet til et bredt publikum.