Muoviti Amore

Publisert 24. mai 2020, oppdatert 22. desember 2020.
Skrevet av admin

Den italienske forfatteren Giovanni Boccaccios verk Dekameronen er lagt til tiden da Svartedauden herjet i Firenze. Fortellingen handler om sju unge kvinner og tre unge menn, sammen med tjenerskap, som flykter ut av byen for å unngå å bli smittet. De isolerer seg i en villa på landet og tilbringer tiden med å fortelle historier.

Tyrone Landau, Edvard Grieg Kors huskomponist har under vår tids «lockdown» skrevet sangen «Muoviti Amore», som er en av fortellingene i Dekameronen. Sangen handler om den unge Lisa Puccini som er så forelsket i kongen av Aragon at hun dør av kjærlighetssorg. Den bekymrede familien hennes tilkaller en lokal sanger, Marco da Siena, for å trøste henne med sang. I sangen han synger, Muoviti Amore, ber han Kjærligheten selv dra til kongen for å fortelle om Lisas kjærlighet, fordi hun selv ikke er sterk nok til å stå opp fra sengen. Bare ved å høre sangen, blir Lisa helbredet.

Muoviti Amore fremføres av tenor Ian Bjørsvik, Edvard Grieg Jentekor og pianist Ellena Hale under ledelse av Håkon Matti Skrede.

 • Muoviti Amore – skrevet av Edvard Grieg Kors huskomponist Tyrone Landau
 • Ian Bjørsvik, tenor (Edvard Grieg Ungdomskor)
 • Edvard Grieg Jentekor
 • Ellena Hale, piano
 • Håkon Matti Skrede, dirigent / kunstnerisk leder – EGK Barn & Unge
 • Sapfo Stavrides, instruktør Edvard Grieg Jentekor
 • Paul Robinson, instruktør for Ian Bjørsvik
 • Irene Winter, administrator/ prosjektleder, EGK Barn & Unge
 • Simon Kirkbride, General Director / daglig leder, Edvard Grieg Kor
 • Lyd: Eirik Johannessen / Håkon Matti Skrede
 • Video: Eirik Johannessen