Jonathan Rathbone: Min uke med Edvard Grieg Kor

Publisert 1. november 2017, oppdatert 5. november 2018.

Jeg har nettopp tilbragt en fantastisk flott uke sammen med EGK. I mange år ledet jeg Swingle Singers fra min plass som sanger i gruppen, så jeg måtte alltid både synge og lede. Etter at jeg forlot gruppen begynte jeg å dirigere amatørkor i London, og å lede workshops og festivaler rundt om i verden. Jeg setter pris på en hver mulighet til å musisere med mennesker i alle aldre og av alle nasjonaliteter. Denne uken med EGK var likevel ekstra spesiell for meg – en sjelden mulighet der jeg fikk jobbe med åtte fantastiske profesjonelle sangere.

Jeg fikk først kjennskap til EGK da de ba meg arrangere Holberg suiten, og jeg møtte dem personlig første gang da jeg kom for å høre premieren på arrangementet. Før jeg kom til Bergen var jeg bekymret for en ting – Swingle Singers brukte mikrofoner, EGK gjør ikke det. Jeg trengte ikke bekymre meg. De gjorde en utmerket jobb!

Jeg visste at alle de åtte sangerne hadde gode stemmer, men ennå viktigere, de synger godt sammen. Viktigheten av nettopp dette lærte jeg gjennom mine år i the Swingle Singers.

Programmet for konserten vår satte jeg sammen av arrangementer jeg har skrevet gjennom de siste 20 årene. Noen er skrevet for Swingles og andre for kor jeg har arbeidet med. EGK hadde forberedt seg godt til første prøve, og jeg må takke Paul Robinson for jobben han har gjort med innstudering og forarbeid. Det låt bra allerede ved starten av uken, og det som ikke var på plass med en gang gikk seg lett til, for foruten å være utrolig gode sangere, så er de allsidige og bryr seg virkelig om musikken.

Som dere forstår er det mange grunner til at jeg likte så godt å jobbe med EGK. Jeg føler jeg har fått så mange fantastiske venner og kolleger her i Bergen, og jeg ser allerede frem til å komme tilbake!