Bergen kommunes kulturpris tildelt Håkon Matti Skrede

Publisert 8. september 2017, oppdatert 10. september 2017.
Skrevet av Daniela

Vi gratulerer Håkon Matti Skrede med Bergen Kommunes Kulturpris. Han får prisen for sin uvurderlige innsats for kormiljøet i Bergen, og hans viktige rolle for utvikling av kor, både i norsk og internasjonal sammenheng. «Skredes innsats har bidratt til et vesentlig løft for sangermiljøet i Bergen», sa kulturbyråd Julie Andersland under utdelingen.

Prisen er en velfortjent anerkjennelse av den ekstraordinære innsatsen Håkon Matti har gitt kormiljøet både her i Bergen og utenbys. I 2002 tok Håkon Matti det første steget mot sin ambisjon om et profesjonelt kor i Bergen da han grunnla KorVest. Samtidig så han behovet for en bredere strategi med formål om å oppmuntre sangere i alle aldre.

Alle bransjer trenger mennesker som tenker nytt og drømmer om å sette ideene sine ut i livet. Alle bransjer trenger mennesker som faktisk får drømmene sine til å gå i oppfyllelse og sine ambisjoner til å bli fruktbare. Vi er veldig heldige som har noen i vår bransje som har klart begge deler! Alle i Edvard Grieg Kor (tidligere KorVest) gratulerer deg Håkon Matti med denne velfortjente prisen!

Legg igjen en kommentar